[×]

Bútorra tehető bevonóanyagok

Bevonóanyagok

Bemutatótermünkben több ezer féle bútorszövet, vízzel tisztítható Aqua Clean szövet, bársony, valódi bőrök széles választéka illteve textilbőr, műbőr anyagok széles kínálata áll rendelekzésre.
Így többezer féle kiváló minőségű anyag közül választhatod ki, hogy melyikből készítsük el bútoraidat, e széles kínálat Magyarországon egyedülálló.

Az, hogy milyen kárpitot választunk bútorainkra, több szempont is meghatározza:

- a bútor stílusa
- a helység hangulata, ahová a bútor kerül
- milyen használatnak lesz kitéve az adott bútor
- az épp aktuális trendek
- és nem utolsó sorban a saját ízlésünk

      

A harmónikus otthon megteremtéséhez fontos a megfelelő bútorszövet kiválasztása, minden stílusirányzathoz tudunk megfelelőt ajánlani, a moderntől a klasszikusig.
A Modern bútorszövet jellemzője a letisztult szín és formavilág, az absztrakt és geometriai minták. Design bútorok kárpitozására ajánljuk.
A Klasszkus bútorszövetek eleganciát sugároznak. Jellemző textil anyagai a bársony és a brokát, kedvelt színei a bordó, zöld, fekete, arany és a pasztelszínek árnyalatai. Kollekcióinkban megtalálható a barokk, art deco, biedermeir mintájú textilek.

      

A klasszikusabb megoldások hívei számára jó választás lehet egy bársony kárpit, amely puha, sima felületet biztosít. A bársony a lakberendezésben a luxus megtestesítője, de sokan félnek attól, hogy hamar tönkremegy. Pedig, ha jól választunk, egy bársonnyal kárpitozott bútor hosszú évtizedekig otthonunk dísze lehet.

       

Az utóbbi időkben rendkívül elterjedt bútorszövetté vált a zsenília szövet. Közkedveltségének oka, hogy számtalan színben és mintázattal találkozhatunk vele, továbbá az zseníliával kárpitozott ülőgarnitúra, kanapé, kanapéágy, franciaágy – minőségtől függően – 5-10 évig biztosan kiszolgálja használóját. Bordás szövéssel készül, így tapintása a kordbársonyéhoz hasonlít, annál egy picit érdesebb, merevebb.

     

A speciális Aqua Clean anyagok letörölhetőek egy nedves ronggyal, teflonos bevonatuk miatt vízlepergetőek, ezen kívül szennytaszítóak, tűzállóak, lángállóak és anti allergének.

 

Kültéri anyagok jellemzői, hogy szennytaszítóak, vízlepergetőek, UV állóak, sóállóak és nagy kopásállóságúak. Anyaguk erős vászonszerű, strapabíró. Az időjárás viszontagságai mellett is megőrzik eredti színűket. Szennytaszító képességüknek köszönhetően könnyedén tisztíthatóak. Minták tekintetében jellemzőek a csíkos, kockás és a strukturált anyagok.

     

A műbőrök világában is szintén uralkodik a klasszikus és modern szín és mintavilág.
Az utóbbi időben hihetetlenül népszerű lett a bútorgyártásban és a bútorszövetek forgalmazásában az ún. „textilbőr" ami valójában a műbőrök legújabb generációja. A műbőrök felület a legtöbb esetben PVC volt., ezzel szemben ezen modern textilbőrök felületét polyurethan-hab képezi.
Hosszú ideig tökéletesítették, amíg minden szempontból megfelelt a bútor gyártók és használók kívánalmainak. A mai textilbőr anyagok tulajdonságai szinte mindenben megegyeznek a valódi bőrével, kivéve az illatukat és az árfekvésüket. Könnyebben tisztíthatóak, jól tűrik a nedvességet.
A legújabb textilbőrök felületét poliuretán-hab képezi, amit a divat szerint festenek és különféle felületeket szimulálva nyomnak. A szivárvány minden színében kapható, és léteznek már metál színű és fényű textilbőrök is. A nyomott mintázatúak kollekciójában pedig megtálalható a leopárd, aligátor, kígyó, krokodil, geometrikus minták, lakkozott, bőr, illetve hasított bőr felületek.
A textilbőr minőségét minden esetben a szövet felületének vastagsága jelenti. A gyenge minőségű textilbőr felülete kevés használat után „lepereg" a hordozószövetről, elreped, megkopik, esetenként engedi a színét. Sokféle alkalmazása lehetséges, mint például klasszikus kárpitozás, bútorra, ágyvégre, falakra vagy ajtókra, hajók külső és belső kárpitozására.

     

A marhabőr, lévén, hogy egy természetes anyag, a hangulata is melegebb. Emellett kellemes a tapintása, elegáns és tartós is, mind minőségében, mind divatosságát tekintve, a bőr sosem megy ki a divatból. A felület megfelelő ápolószerekkel tökéletesen karbantartható és könnyen tisztítható. Minden stílushoz jól illeszkedik, az idő múlását is nagyon jól viseli, könnyen tisztán tartható, tehát minden szempontból jó választás.